Ultimele stiri

300 de bărbaţi din Timiş beneficiază de analize GRATUITE pentru depistarea cancerului de prostată

cancer de prostata

Medicii urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au lansat, în această toamnă, cea de-a treia ediţie a „Săptămânii Sănătăţii Prostatei”, o acţiune de conştientizare şi de depistare precoce a cancerului şi hiperplaziei benigne de prostată.

Acţiunea se află în plină desfăşurare în această săptămână şi se adresează bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de trac urinar, nediagnosticaţi ulterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate.

Astfel, în perioada 24 august – 4 septembrie s-au efectuat analizele de sânge PSA gratuit, prin care se poate diagnostica precoce cancerul de prostată, de care au beneficiat 300 de bărbaţi din judeţul Timiş. Peste 200 dintre aceşti pacienţi s-au programat pentru o consultaţie, care este tot gratuită şi are loc până vineri, 11 septembrie, în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean Timişoara.

„În funcţie de patologia depistată, pentru fiecare pacient, consultaţia se concretizează prin continuarea demersului diagnostic pentru suspiciunea de malignitate sau prin recomandări terapeutice pentru hiperplazia benignă”, spune Viorel Bucureş, şeful Clinicii de Urologie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*