Ultimele stiri

300 de timișoreni în costume populare sau cămăși tradiționale au participat la „IA românească pe biciclete” FOTO

„IA românească pe biciclete” – prima pedalare în costume populare sau cămăși tradiționale organizată de „Verde pentru biciclete” s-a bucurat de un real succes. Aproximativ 300 de timișoreni de toate vârstele au pedalat, în această dimineață, pe străzile orașului, până la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde pentru a celebra „Ziua Internațională a Iei”.

Femei îmbrăcate în costume populare vechi de zeci de ani sau ii, cu flori în păr, dar și bărbați în cămăși tradiționale, toți iubitori ai mersului pe două roți, s-au adunat pe platforma Timco de pe strada Circumvalațiunii, de unde au pornit la plimbare pe două roți prin oraș. Totul cu scopul de a readuce în discuție frumusețea portului românesc.

Înainte de plecare, organizatorii au acordat și câteva premii pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum tradițional, cea mai veche ie și cea mai frumoasă apariție feminină, respectiv masculină.

Participanții au poposit la Muzeul Satului Bănățean, unde au avut loc o expoziție de fotografie, o expoziție cu vânzare de ii și un atelier de confecționat păpuși românești.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*