Ultimele stiri

Papa Francisc a ajuns să fie iubit și de către sfinți

Papa Francisc s-a deplasat în cursul zilei de ieri într-o vizită la Napoli, acolo unde s-a arătat interesat și de nevoile celor mai neputincioase persoane, deplasându-se, totodată și la periferia acestui oraș, zona mai puțin înstărită și mult mai periculoasă, zonă controlată de către Camorra – sindicatul mafiot napoletan.

Suveranul Pontif a luat parte la slujba desfășurată în Domul din Napoli, frumoasa catedrala medievală ce „găzduiește” moaștele Sf. Gennaro, patronul oraşului Napoli, al cărui sânge este întreținut de secole sub formă de pudră într-un suport de sticlă.  Crescenzo Sepe, arhiepiscopul orașului, a declarat în timpul slujbei susținute, că sângele Sf. Gennaro s-a lichefiat pe jumătate: „Într-un semn că Sfântul Gennaro îl iubeşte pe papă… sângele este deja pe jumătate lichid”.

Papa a surprins și de această dată prin bine-cunoscuta sa prezență de spirit declarând foarte prompt, oarecum amuzat: „Arhiepiscopul a spus că sângele este doar pe jumătate lichid. Se pare că sfântul ne iubeşte doar pe jumătate. Trebuie să devenim mai buni pentru ca el să ne iubească mai mult”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*


DespreAlexandru Boldea (35 Articole)
adfasdf444sdf