Ultimele stiri

3rei Sud Est, Antonia, Alina Eremia şi Deepcentral cântă de Ziua Timişoarei. Când are loc evenimentul

3 sud est

Ziua Timişoarei este sărbătorită şi în acest an în capitala Banatului. Reprezentanţii municipalităţii anunţă că vor fi organizate trei zile de evenimente pentru a marca data de 3 august.

Manifestările vor debuta sâmbătă, 1 august, de la ora 20.00 în Piaţa Victoriei, unde vor avea loc concerte cu Alina Eeremia, Deepcentral, Antonia şi 3rei Sud Est.

Duminică, 2 august, tot în Piaţa Victoriei, începând cu ora 20.00 puteţi participa la concertul de lansare al Orchestrei de tineret a municipiului Timişoara şi la recitaluri susţinute de trupele: The Weekend Band şi Love Hunters. În încheierea concertelor va avea loc un foc de artificii.

Luni, 3 august, manifestările vor începe de la ora 09.00 în Parcul Central unde, pe Aleea Personalităţilor va avea loc dezvelirea busturilor lui Pius Brînzeu şi al lui Anghel Dumbrăveanu. La ora 11.00 va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, la Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara. Seara, iubitorii de jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, de la ora 19.00, în Piaţa Victoriei.

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Horărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a oraşului, momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti. În ultimii ani, de Ziua Timişoarei, municipalitatea a oferit timişorenilor momente de bucurie şi destindere cu ocazia zilei oraşului lor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*