Ultimele stiri

40.000 de elevi din întreaga țară, înscriși în concursul de colectare selectivă a deșeurilor. Ce premii pot câștiga

scoala zero waste

„Școala Zero Waste”, singurul concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial, a început astăzi. Perioada de desfășurare a competiției este 23 Aprilie – 30 Mai, iar la finalul acesteia, școala care a adunat cele mai multe deșeuri va primi premiul cel mare, și anume o tablă interactivă, un calculator și o imprimantă multifuncțională. În lupta pentru premiu și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2014” iau startul 108 școli, din 33 de județe și din București și vor fi implicați aproape 40.000 de elevi. Din județul Timiș participă 17 școli.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii, Asociația EcoStuff România, își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate si cate două mențiuni pentru cei mai harnici și implicați elevi din fiecare județ participant. Aproape 5000 de elevi sunt înscriși în competiția pentru premiile individuale.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2014 vor primi câte o tabletă. Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ  să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*