Ultimele stiri

40 de parlamentari au dosare penale. Câți dintre ei mai au imunitate

În doar câteva zile au fost lăsați fără imunitate mai mulți parlamentari decât în cei doi ani de la începerea actualei legislaturi. Rapiditatea cu care s-au mișcat lucurile dă fiori multor aleși. Unul din șapte are probleme cu legea.

Din 572 de senatori şi deputaţi, 40 au dosare penale. Pentru jumătate dintre ei, procurorii au cerut ridicarea imunităţii parlamentare.

În ultimele câteva zile, cinci parlamentari au rămas fără protecţie în faţa Justiţiei. În schimb, nouă deputaţi şi senatori au scăpat, pentru moment, de anchetă, cu ajutorul colegilor, informează Digi24.ro.

Doi parlamentari şi-au dat demisia pentru a putea fi cercetaţi: Iosif Secăşan şi Viorel Hrebenciuc. Alţi 20 de aleşi au probleme cu justiţia, însă, deocamdată, procurorii nu au înaintat nicio cerere legislativului.

„Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că 32 de parlamentari sunt incompatibili, dar 29 dintre ei îşi continuă nestingheriţi mandatul. Doar doi au fost daţi afară de colegii lor, iar unul, Akos Mora, a plecat de bună voie, înainte de a-i fi revocat mandatul.

O altă categorie este cea a senatorilor şi deputaţilor aflaţi în conflict de interese. Sunt opt în actuala legislatură. Ei nu-şi pot pierde mandatul, însă legea prevede că pot rămâne fără o parte din indemnizație. Astfel, în Parlament sunt 40 de parlamentari penali, 32 de incompatibili şi 8 în conflict de interese. În total 76, pentru că patru dintre ei sunt atât anchetaţi în dosare penale, cât şi incompatibili”, transmite aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*