Ultimele stiri

40 de zile de doliu la Timișoara, după moartea Mitropolitului Banatului. Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel

mitropolitul banatului

Vestea că mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, a murit s-a răspândit rapid. Mai mulți ierarhi s-au adunat, azi noapte, la sediul Mitropoliei Banatului, pentru a se ruga la căpătâiul mitropolitului. Reprezentanții mitropoliei au arborat drapelul negru și vor urma 40 de zile de doliu la Timișoara.

Conform Statutului pentru organizare şi funcţionare Bisericii Ortodoxe Române, Locțiitor Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului este Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va fi pomenit la toate slujbele din Arhiepiscopia Timișoarei, până la alegerea noului chiriarh canonic.

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis mesajul său de condoleanțe: “Am aflat cu multă durere în suflet că, în seara zilei de 28 septembrie 2014, a trecut din această viață, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, ierarh venerabil al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhipăstor erudit și harnic, promotor al valorilor credinței și culturii creștine în dialog multiconfesional.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoții, monahii, și credincioșii îndoliatei Arhiepiscopii a Timișoarei, înălțăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina și pacea Preasfintei Treimi, împreună cu vrednicii ierarhi ai Bisericii lui Hristos din poporul român.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

†Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

Mâine, trupul mitropolitului va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde credincioșii vor putea să-i aducă un ultim omagiu. Vor fi săvârșite mai multe slujbe. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Patriarhul Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi.

Foto: Adevarul.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*