Ultimele stiri

40 la sută economie la energie la Palatul Administrativ din Timișoara

Prefectura

Palatul Administrativ – sediul Consiliului Judeţean Timiş şi al Instituţiei Prefectului – va trece printr-un proces de eficientizare energetică. În acest fel, economia la energie poate fi de până la 40%.

 Proiectul este în valoare de 160.000 de euro, bani europeni și se desfăşoară în 12 ţări.

„Proiectul durează trei ani, Comisia Europeană ne dă aceşti bani pentru a instala toate aceste sisteme electronice şi software. Pe de altă parte Consiliul Judeţean trebuie să-şi asume diseminarea şi schimbul de bune practici. În maxim şase luni din momentul în care a intrat finanţarea, dispozitivele trebuie să fie pe poziţie. Vor fi acelaşi tip de aparate la absolut toţi cei 12 parteneri din proiect. Toate vin direct de la comisie”, afirmă Adrian Balaci, director executiv AMET.

„Este vorba de un eveniment mult aşteptat, de dimensiune regională, prin care Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş şi-a dorit să strângă reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru a realiza acest proiect privind managementul energiei. Este o măsură firească, după ce la nivel de judeţ Timiş s-a consolidat deja primul masterplan energetic din ţară, care va fi lansat pentru dezbatere publică în următoarele luni”, spune Marian Vasile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*