Ultimele stiri

429 de litri de alcool, tutun şi ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu au confiscat 429 de litri de alcool, tutun şi ţigări de contrabandă din şase locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de contrabadişti ca depozite ilegale.
Acţiunea operativă s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

În urma unor acţiuni de combatere a contrabandei şi evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de alcool având ca sursă de provenienţă Republica Serbia.
Astfel, în ziua de 17.06.2015, între orele 06.00 – 19.00, în baza mandatelor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin poliţiştii de frontieră severineni au descins într-un număr de şapte locaţii aparţinând cetăţenilor români: B. Irina, L. Mariana, P. Elena, M. Gheorghiţa, L. Georgeta şi P. Costel, cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani, despre care existau suspiciuni că se ocupă cu traficul de produse accizabile.
La percheziţiile efectuate în locuinţele aparţinând acestora, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în diferite locuri cantitatea de 429 de litri de alcool, 130 litri de bere, 2,2 kilograme de tutun şi 220 de pachete cu ţigări pentru care aceştia nu aveau documente de provenienţă a mărfii.
Alcoolul şi ţigările în valoare totală de 15.887 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limitele legal admise.
Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de fapte este închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani.

1 Commentariu pe 429 de litri de alcool, tutun şi ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

  1. ARMAS IOAN // 18 iunie 2015 a 22:43 // Răspunde

    Si pe mine m-au „prins” vamesii unguri cu 1,5 litri ( un litru jumate ) de tuica de la inmormantarea socrului bineinteles cu sotia indoliata langa mine. Au spus ca la ei asta este contrabanda si ne-au luat 150 €uro amenda pe care si i-au bagat in propriul buzunar fara chitanta. Asta este corectitudine de unguri imputiti cand este vorba de noi Romanii. Iar ei fura cu vagoanele din toata Europa tot ce pot si le cade la mana, se acopera unii pe altii. Noi Romanii nici cu mainile in buzunar nu sintem lasati in pace.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*