Ultimele stiri

50.000 de carduri de sănătate NU au ajuns la asigurații din Timiș. Ce spun medicii de familie

card de sanatate

De la 1 februarie ar trebui, teoretic, ca românii să poată utiliza cardurile de sănătate. Din păcate, însă, deși mai sunt doar trei săptămâni până în momentul în care aceste carduri vor fi obligatoriu de utilizat, nu toate cardurile au ajuns la asigurații din țară.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, aproape 50.000 de carduri de sănătate nu au fost distribuite asiguraților din județ, pentru că poștașul nu i-a găsit acasă ca să le înmâneze. În aceste condiții, CNAS a anunțat că revine în sarcina medicilor de familie să distribuie cardurile de sănătate rămase, doar că majoritatea celor din Timiș nu doresc să facă acest lucru.

„Medicii de familie sunt medici și nu distribuim carduri. Noi consultăm pacienții noștri, distribuirea afectează actul medical. Există un contract între CNAS și Poșta Română, deci nu intră în atribuțiile noastre de medic și nici în contractul nostru de furnizori de servicii medicale distribuirea cardurilor. Suntem de acord să activăm cardurile ca orice furnizor de servicii medicale. Ne-am cumpărat cititoare majoritatea dintre noi”, spune Claudia Iftode, președintele Societății Timiș de Medicina Familiei.

Medicul timișorean le transmite pacienților că nu trebuie să-și facă griji, și asta pentru că „noi îi consultăm ca și până acum, cu sau fără card primit. Îi rugăm să aștepte pe cei care au primit carduri, dar care nu au probleme medicale până se limpezesc lucrurile”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*