Ultimele stiri

50 milioane de euro – suma FABULOASĂ necesară reorganizării traficului în centrul Timişoarei, inclusiv pentru realizarea pasajului auto din faţa Operei. De unde va fi alocată

Opera

Aproape 51 milioane de euro, de atâţia bani are nevoie Primăria Timişoara pentru a reorganiza traficul în centrul oraşului. Cel puţin asta reiese dintr-un proiect de hotărâre care va sta pe masa aleşilor locali în următoarea şedinţă ordinară. Consiliul Local Timişoara va trebui să aprobe studiul de fezabilitate „Reorganizarea circulaţiei rutiere pe inelul I de circulaţie şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public (Pasaj Piaţa Victoriei)”.

Cu aceşti bani se doreşte realizarea proiectului „Amenajarea inelului 1 de trafic auto”. În cadrul lui, se va face ca în jurul centrului istoric al Timişoarei să se circule în sens unic, preponderent pe patru benzi, din care una va fi dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, prin faţa Operei se va circula printr-un subpasaj ce se va face prin transformarea subpasajului pietonal actual. Totodată, reprezentanţii municipalităţii intenţionează să realizeze şi o parcare subterană cu 700 locuri de la Liceul MIU până la Banca Naţională.

Lucrările de amenajare a inelului 1 de trafic auto ar urma să înceapă în 2016, vor dura patru ani şi vor fi realizate cu bani din bugetul local. În acest moment, Direcţia Tehnică prin Biroul Drumuri şi Poduri are cuprins în programul de investiţii pe anul 2015 acest obiectiv. „Soluţia de principiu propusă constă în reorganizarea circulaţiei generale pe inelul I de circulaţie, pe sens unic, eliminând astfel (parţial) conflictele din principalele intersecţii de pe Inelul I şi în reconfigurarea sistemului de linii de transport public prin realizarea unui circuit pe Inelul I cu circulaţia reorganizată, astfel încât să crească semnificativ atractivitatea transportului public”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*