Ultimele stiri

6.300 de studenți care speră să devină doctori încep cursurile la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara

umf timisoara

Amfiteatrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a fost arhiplin, în această dimineață, când a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Nu mai puțin de 6.300 de studenți, peste o mie dintre aceștia străini din 40 de țări, vor începe cursurile luni. Marius Craina, rectorul UMF, a ținut să precizeze faptul că „nu suntem o universitate mare, însă activitatea noastră este axată pe calitate. Ne dorim ca studenții să-și dezvolte abilitățile practice, să pregătim specialiși de înaltă clasă, mai ales că s-a investit mult în infrastructură, laboratoarele au fost modernizate”.

Potrivit rectorului Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, instituția pe care o conduce a reușit performanța ca în acest an să urce atât în topurile naționale, cât și internaționale ale celor mai bune universități.

Marius Raica are și o nemulțumire, faptul că o bună parte din absolvenți pleacă să muncească în spitalele din străinătate pe salarii mai mari. „Dvs. pe salariul unui medic sau al unei asistente ați sta? Cred că sistemul social trebuie să le schimbe părerea, eu nu am cum să o fac. Eu pot să-i pregătesc ca buni specialiști și asta e menirea universității. Nu știu pentru cine, sper ca mulți să găsească motivația de a rămâne în România”, a mai spus Marius Raica.

Nu au lipsit de la eveniment prefectul Eugen Dogariu și Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*