Ultimele stiri

60 de meșteri populari din întreaga țară se întâlnesc la Timișoara. Unde puteți gusta mâncăruri specifice satului românesc

targul mesterilor populari

60 de meşteri populari din întreaga ţară vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, în perioada 20 – 21 septembrie, unde ae loc o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari.

Meșterii invitați la eveniment sunt specializați în prelucrarea lutului, a lemnului, osului, metalului, în realizarea de ţesături, măşti, podoabe tradiţionale, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară și instrumente muzicale. Nu vor lipsi de la Târgul Meșterilor Populari produsele gastronomice specifice satului românesc.

Deschiderea oficială a Târgului va avea loc sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 10,00. Duminică, între orele 13,00 şi 14,00, va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor. Târgul va fi deschis publicului vineri între orele 15,00 şi 20,00 iar sâmbătă şi duminică între orele 10,00 şi 20,00. Intrarea este liberă.

Totodată, Muzeul Satului Bănăţean Timişoara îi invită la un concurs foto pe toţi participanţii la evenimentul de la sfârşitul săptămânii. Cele mai bune fotografii realizate de vizitatorii Târgului Meşterilor Populari vor fi premiate cu obiecte tradiţionale, care pot fi văzute pe pagina de Facebook, Muzeul Satului Bănățean Timișoara Oficial.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*