Ultimele stiri

61 de persoane cu dizabilități, pe listele electorale

sectie votare

Reprezentanții Fundației „Pentru Voi” transmit că  zeci de persoane cu dizabilităţi din Timiş, care au interdicţie de vot, se regăsesc pe listele electorale!

„Am terminat verificarea prezenţei pe listele electorale permanente a persoanelor puse sub interdicție judecătorească: din 68 de persoane din baza noastră de date, 61 se regăsesc pe listele electorale. Ne întrebăm care e situația la nivel național? Câte persoane puse sub interdicție sunt pe listele electorale? Dacă acestea votează, e infracțiune. Cine răspunde?”, transmit reprezentanții Fundației „Pentru Voi”.

Aceste persoane, puse sub interdicţie, cu dizabilităţi intelectuale grave, nu au dreptul la vot, iar exercitarea votului constituie infracţiune.

„Există o posibilitate de fraudă electorală şi credem că trebuie eliminată. Pe noi, ca organizaţie, ne interesează nu atât frauda electorală, cât apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, pentru că nu este corect să fie folosite în acest joc electoral”, spune Laila Onu, președintele Fundației „Pentru Voi”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*