Ultimele stiri

70 de vacuțe vor ajunge din Irlanda la Timișoara cu AVIONUL. Cine le va primi cadou

vaci

Transport special operat de Aeroportul Internațional Timișoara, la începutul lunii viitoare. 70 de văcuțe de rasă din Irlanda vor ajunge cu avionul în capitala Banatului. Animalele vot ateriza pe aeroportul timișorean în data de 9 noiembrie, iar destinația finală vor fi trei comunități defavorizate din județul Mureș. Prin donarea acestor văcuțe, organizația Heifer International vrea să sărbătorească 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România.

Văcuţele care vor ajunge în România sunt din rasa Holstein Friza şi au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizaţia Bothar Irlanda. „Este a treia oară când la Aeroportul Internaţional Timişoara aterizează un astfel de transport şi, de fiecare dată, toate operaţiunile aeroportuare au decurs bine. Ca şi până acum, Aeroportul Internaţional Timişoara vine în sprijinul fundaţiei Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Donaţia va avea loc în cadrul unui proiect care își propune ca în patru ani să îmbunătățească condițiile de trai a 3.000 de familii din judeţul Mureş, din mediul rural, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei. Heifer România și partnerii săi doresc ca, în cei patru ani, familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzistență să devină mici fermieri, capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Familiile incluse în proiect vor primi și asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*