Ultimele stiri

71 de văcuțe au aterizat la Timișoara, cu avionul FOTO

vacute

Cele 71 de văcuțe aduse în România pentru a ajuta familiile sărace din Mureș au ajuns la Timișoara. Aeronava de tip Airbus A300 a aterizat duminică, la ora 11.45 pe pista Aeroportului Internațional Timișoara. Avionul este unul amenajat special pentru transportul animalelor, astfel încât în interior, văcuțele au avut parte de cele mai bune condiții de călătorie: țarcuri, apă și hrană.

După un zbor de 3 ore, animalele au ajuns cu bine și au fost descărcate în cele două tiruri, pregătite să le transporte mai departe. Transportul, deși este unul inedit pentru Aeroportul Internațional Timișoara, nu reprezintă o premieră. Până acum, alte două astfel de zboruri speciale au aterizat la Timișoara, în 2011 și în 2012. Exact ca și acum, de fiecare dată, văcuțele au aterizat în siguranță, în cele mai bune condiții.

“Acest zbor a fost posibil datorită infrastructurii excelente a aeroportului Timișoara. Pista de la Timișoara, cu o lungime de 3500 de metri, recent astfaltată, utilajele de care dispunem pentru descărcare, de personalul specializat, precum și experiența pe care o avem în a gestiona transporturi de asemenea natură, ne recomandă ca fiind soluția optimă pentru acest tip de transport”, a declarat Marian Chivu, director operațional Aeroportul Internațional Timișoara.

Animalele au fost aduse din Irlanda printr-un proiect al fundației Heifer România și, de la Aeroportul Internațional Timișoara, au fost transportate către Oradea, unde vor sta în carantină 30 de zile. După această perioadă, ele vor ajunge la familii nevoiaşe din judeţul Mureş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*