Ultimele stiri

730 de mii de șomeri în ianuarie, mai mulți ca anul trecut în aceeși perioadă

În luna ianuarie rata șomajului a fost estimată la 7,3%, la fel ca luna trecută, dar în creștere față de luna ianuarie a anului precedent, arată datele provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS). Astfel, numărul șomerilor (în vârstă de 15 — 74 ani), estimat pentru luna ianuarie 2014, este de 730.000 de persoane dintr-o populație activă.

În ceea ce privește analiza pe sexe, rata șomajului la barbați o depășește pe cea a femeilor cu 1,3 puncte procentuale. Numărul șomerilor din categoria de vârstă a adulților (25 — 74 ani) reprezintă 73,6% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna ianuarie 2014.

Analiza s-a realizat privind șomajul calculat conform definiției internaționale a Biroului Internațional al Muncii (BIM). Șomerii, conform definiției BIM, sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele trei condiții: nu au un loc de muncă; sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni; s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*