Ultimele stiri

75.000 de copaci vor fi PLANTAŢI în Timiş de voluntari, în această toamnă. Ce acţiune inedită are loc

copac plantat

75.000 de puieţi vor fi plantaţi, în această toamnă, într-o localitate din judeţul Timiş. Totul în cadrul „Plantăm fapte bune în România”, o iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat, în cadrul căreia, în întreaga ţară, vor fi plantaţi un milion de puieţi într-o singură zi.

Acţiunea are loc în data de 14 noiembrie şi se desfăşoară sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”. În județul Timiș, voluntarii înscriși vor planta copaci în localitatea bănăţeană Utvin (comuna SânMihaiu Român) care este unul dintre cele mai poluate sate din judeţ. Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică.

„Terenul pus la dispoziţie de Primăria locală măsoară 15 hectare. Plantarea puieţilor va fi posibilă cu prin implicarea a 3.000 de voluntari. Pentru fiecare grup de 20 de voluntari se caută câte un şef de parcelă.  Căutăm 150 de colegi care să aibă calitatea de şefi de parcelă. Rolul lor este foarte important pentru o bună organizare şi o reuşită a împăduririi. Cei interesați sunt rugați să ne comunice pe adresa de e-mail voluntar@plantamfaptebune.ro”, transmit organizatorii, Asociaţia Eco Club Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*