Ultimele stiri

800 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

pietoni

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 173 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 23 – 26 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost aplicate 800 de sancţiuni contravenţionale, 173 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 99 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi 147 pietoni şi 100 de biciclişti/mopedişti care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 57 de permise de conducere, 30 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Au fost reţinute şi permisele de conducere ale şoferilor care nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

RECOMANDĂRI RUTIERE :
Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei)!
Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor!
Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic!
Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!
Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare!
Verificaţi periodic acumulatorul autovehiculului!
Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor!
În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz!
Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*