Ultimele stiri

8000 de oameni izolaţi și 2000 de hectare de teren acoperite de apă. Codul portocaliu se menţine în 17 judeţe

inindații

125 de localităţi au fost afectate de inundaţii într-o singură zi. Peste 8000 de oameni au rămas izolaţi şi aproape 2000 de hectare de terenuri sunt acoperite de apă. În total, 30 de drumuri naţionale şi judeţene au fost închise sau parţial distruse de apă şi nămol. Acesta este bilanţul în cifre al inundaţiilor din ţară, produse miercuri şi joi.

În Moldova, codul roşu de inundaţii – care a vizat joi noapte judeţele Buzău şi Vrancea – s-a transformat în cod portocaliu. În judeţele Suceava şi Botoşani, cantităţile de apă au depăşit local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, iar în unele zone a căzut grindină.

12 localităţi din Suceava au fost afectate: opt poduri, 19 podeţe, 55 kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drum forestier şi 30 de kilometri de reţea stradală au fost distruse. Apele au inundat 28 de hectare de culturi agricole, 70 de hectare de păşuni şi fâneţe, iar în 15 fântâni apa nu mai este potabilă.

În Vrancea, circa 7000 de oameni din două comune au rămas izolaţi după ce un drum naţional a fost distrus de ape.

Rămân sunt incidenţa codului portocaliu 17 judeţe din est, sud vest, centru şi sud: Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ, scrie Digi 24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*