Ultimele stiri

A crescut numărul de incendii de vegetație, în Timiș. Cum vor fi amendați fermierii care dau foc la miriști

O dată cu venirea primării a crescut și numărul incendiilor de vegetație uscată. Asta pentru că fermierii au curățat terenurile pentru a le putea ara. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, doar în primele cinci luni ale acestui an, pompierii au intervenit pentru a stinge 126 de incendii de vegetație.

Această cifră este mai mare cu 34 % față de anul precedent. Însă, prea puțini dintre incendiatori au fost sancționați pentru faptele lor. Astăzi, în Colegiul Prefectural a fost anunțat faptul că doar o singură sancțiune a fost acordată, în valoare de 2.500 de lei.

“Am găsit metoda de a colabora cu APIA. Rapoartele dau foarte bine în statistici, dar este de interes câţi proprietari de teren sunt sancţionaţi de către APIA prin retragerea subvenţiei din cauza neîntreţinerii corespunzătoare a terenului. Nu mai suntem în perioada în care noi avem plan de amenzi, dar este inacceptabil să avem doar 2.000 de lei recuperaţi la stat”, a spus, astăzi, subprefectul Zoltan Marossy.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*