Ultimele stiri

A curs cu amenzi pe șoselele din Timiș. Câte sancțiuni au aplicat polițiștii rutieri

Șoferii indisciplinați de pe șoselele din Timiș au fost și weekendul acesta în număr mare! Peste 450 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor indisciplinaţi, 217 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute nu mai puțin de 35 de permise de conducere.

„În perioada 08 – 10 august, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au întocmit 12 de dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 456 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 217 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 80 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*