Ultimele stiri

A curs cu amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Câte sancțiuni au aplicat oamenii legii

poliția

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat peste 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Peste 200 dintre acestea au fost  pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, în perioada 14-16 noiembrie,  poliţiştii au întocmit 7 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 375 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 203 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 55  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 19 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, a semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*