Ultimele stiri

A curs cu amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Câte sancțiuni au aplicat polițiștii rutieri

politia

Weekend plin pentru rutieriștii din Timiș! Peste 500 de amenzi au fost aplicate de către oamenii legii pe șoselele din județ șoferilor indisciplinați. Ca de fiecare dată, cele mai multe dintre sancțiuni au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, în perioada 29 – 31 august, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit 13 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 527 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 340 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 45  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*