Ultimele stiri

A curs cu amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Câți vitezomani s-au ales cu amenzi

Weekend plin pentru polițiștii de la Rutieră din Timiș! Peste 700 de sancţiuni contravenţionale au aplicat şoferilor indisciplinaţi. Si de data aceasta, cei mai indisciplinați au fost vitezomanii, care s-au ales cu peste 300 de sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

„În perioada 26 – 28 septembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare” transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au întocmit 10 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 714 sancţiuni contravenţionale, dintre care 363 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 150  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 32 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*