Ultimele stiri

A fost făcută nominalizarea pentru funcția de ambasador al SUA în România

Hans G. Klemm, un diplomat cu experiență în domeniu, a fost recomandat de  către președintele american Barack Obama pentru a ocupa funcția de ambasador a Statelor Unite în România, conform unui comunicat al Casei Albe.

Acesta ocupă în prezent funcția de consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcţie pe care o deţine de la începutul acestui an. Inițial, acesta a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

În cariera sa acesta a mai fost „repartizat” ca ambasador în Timorul de Est în perioada 2007-2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Klemm a mai ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat, așadar cv-ul acestuia îl recomandă pentru ocuparea acestei poziții.

Statele Unite ale Americii nu au mai avut un astfel de reprezentant în România din anul 2012, atunci când  Mark Gitenstein și-a încheiat misiunea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*


DespreAlexandru Boldea (35 Articole)
adfasdf444sdf