Ultimele stiri

A început dezăpezirea la Timișoara. Ce măsuri au fost dispuse

zapada

Primăria Municipiului Timișoara aduce la cunoștința cetățenilor faptul că activitatea de curăţare a zăpezii în municipiul Timişoara, a început de astăzi, 28 decembrie 2014, ora 9.30. Astfel, conform informațiilor oferite de municipalitate s-a intervenit, cu prioritate, pe principalele artere de circulaţie, pe podurile și pasajele rutiere, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, dar și pe traseele și peroanele stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Municipiul Timişoara este împărţit în 6 sectoare, cuprinzând aproximativ 700 de străzi, acestea fiind acoperite de cei doi operatori S.C. Retim Ecologic Service S.A și S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A, iar activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară după cum urmează:

  • în partea de nord a municipiului Timişoara (faţă de canalul Bega) activitatea de deszăpezire este asigurată de către S.C. Retim Ecologic Service S.A, care până în momentul de față a intervenit cu 8 utilaje răspânditoare de material antiderapant și a folosit 35 de tone de sare,
  • în partea de sud a municipiului Timişoara (faţă de canalul Bega), S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A a intervenit pentru curățarea zăpezii, cu 6 utilaje răspânditoare de material antiderapant și a folosit 20 de tone de sare

„Precizăm că, deszăpezirea staţiilor mijloacelor de transport în comun şi menţinerea în bună stare a liniilor de tramvai este în sarcina R.A.T.T, iar S.C. Horticultura S.A. are obligaţia de a curăţa de zăpadă şi de gheaţă aleile din parcuri, precum şi accesul în aceste zone. În prezent, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar în momentul în care zăpada se va apropia de 5 cm, pe arterele principale se va interveni cu utilaje cu lame și pluguri”, transmit reprezentanții municipalității.

De asemenea, începând cu ora 14.00, la nivelul municipiului Timișoara, s-a intervenit și cu 4 utilaje de dispersare a clorurii de sodiu.

2 Commentarii pe A început dezăpezirea la Timișoara. Ce măsuri au fost dispuse

  1. Cei de la Drumuri Municipale SA sunt tot felul de adunaturi si necalificati. Ieri in jurul orei 15 trecea un sofer cu un camion care imprastia sare sau ce-o fi fost, cu lama in fata , pe banda intai a bul. C-tin Brancoveanu, cu asa o viteza incat toata flescaiala si zapada de pe strada o proiecta pe trotuarele curatate de locatari si mai stropea si fatadele caselor. Am telefonat la ei sa le atrag atentia si dau peste unul la telefon care ma intreaba ce culoare are cabina, ce scrie in partera din fata, daca soferul are fular la gat sau ochii verzi. Dupa care spune ca nu-i masina lor, ca, probabil soferul lor nu are 41 la pantof , ci 42.
    Acolo ori sunt toti beti, ori sunt niste incapabili. Vorba aia: noi muncim, noi nu gandim!

  2. Reactie tirzie . Dezapezire proasta . Nu stiu ce intelege primaria prin ” a nu fi luata prin surpridere ” … Probabil incopetenta este direct proportionala cu spagile

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*