Ultimele stiri

A început înscrierea la liceu. Câte locuri sunt disponibile în şcolile din Timiş

evaluarea nationala

Absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Timiş, indiferent că au obţinut la Evaluarea Naţională note peste sau sub 5, se pot înscrie, începând de astăzi, la liceu. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, în judeţul nostru sunt disponibile în clasa a IX-a 4.729 de locuri în 169 de clase de liceu.

Cele mai multe clase sunt disponibile la filiera teoretică – 85 de clase, 65 la tehnologic şi 18 la vocaţional. De asemenea, elevii se pot înscrie şi la clasele de la şcoala profesională, unde sunt disponibile 300 de locuri, dar şi la seral sau la fără frecvenţă.

Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, tot ce contează este media de admitere, care se realizează astfel: media de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75%, iar media generală din gimnaziu are o pondere de 25%.

În judeţul Timiş avem şi doi elevi de nota 10, cu media de admitere maximă, care se pot înscrie la orice liceu şi la orice specializare doresc. Totodată, sute de elevi au obţinut medii sub cinci la Evaluarea Naţională, dar şi aceştia se pot înscrie la liceu.

Mai multe detalii despre admiterea la liceu 2015 se găsesc AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*