Ultimele stiri

A început simularea examenului de Bacalaureat. UPDATE Câți elevi din Timiș au chiulit

bacalaureat

Elevii de liceu aflați în anii terminali intră, astăzi, în febra examenelor. Tinerii de clasa a XI-a și a XII-a simulează, în această săptămână, cel mai important examen din viața lor, Bacalaureatul. Prima probă a început cu cea la Limba și Literatura Română, în județul Timiș sunt înscriși aproape 10.000 de liceeni.

Ca de obicei, notele obținute la simulări nu vor fi trecute în catalog, scopul acestora fiind de a-i familiariza pe tineri cu atmosfera din timpul examenelor. Pentru prima dată în România, Ministerul Educației a decis ca și elevii de clasa a XI-a să simuleze Bacalaureatul, aceștia nu trebuie să învețe în plus, ci vor susține examenele din materia parcursă până în acest moment.

Mâine, 4 martie, elevii simulează proba scrisă la Limba și Literatura Maternă, pe 5 martie are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 7 martie proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatel vor fi afișate pe 14 martie.

UPDATE: Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, nu a fost semnalat niciun incident. Aproape 1.000 de liceeni au chiulit de la simulări. Au fost înscriși 5.747 de elevi de clasa a XI-a la prima probă a simulărilor, dar peste 800 au absentat. Din cei 5.380 de liceeni de clasa a XII-a care trebuiau să fie prezenți în sălile de examen în această dimineață, peste 1.000 nu am mai dorit să susțină proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*