Ultimele stiri

A plouat cu amenzi în cursul acestei săptămâni! Peste 1000 de șoferi indisciplinați s-au ales cu sancțiuni

poliția

Săptămână plină pentru polițiștii de la Rutieră, care în ultimele patru zile au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat aproape 1200 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi și, de asemenea, au reţinut 50  de permise de conducere.

În perioada 02 – 05 iunie, oamenii legii au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost constatate 38 de infracţiuni şi aplicate 1178 de sancţiuni contravenţionale, 376 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 266 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 167 de pietoni pentru nerespectarea normelor rutiere.

Au fost reţinute în vederea suspendării 50 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*