Ultimele stiri

A plouat cu amenzi în trafic! Peste 1000 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele zile

poliția

Nici săptămâna aceasta șoferii indisciplinați din Timiș nu au scăpat de amenzi! În ultimele patru zile, poliţiştii rutieri au aplicat peste 1000 de sancţiuni contravenţionale și au reținut aproape 50  de permise de conducere.

În perioada 26 – 29 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Au fost constatate 11 infracţiuni şi aplicate 1098 de sancţiuni contravenţionale, 386 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 207 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Nici pietonii nu au scăpat de ochii oamenilor legii. În zilele trecute, au fost sancţionaţi 211 pietoni, pentru nerespectarea normelor rutiere.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 49 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*