Ultimele stiri

A plouat cu amenzi pe șosele din Timiș în weekend. Aproape 700 de amenzi aplicate șoferilor indisciplinați

poliția

Aproape 700 de sancțiuni! Atât au aplicat polițiștii rutieri în weekend pe șoselele din Timiș. Cele mai multe amenzi au fost și de această dată pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 05 – 07 septembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 14 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 698 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 283 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 91  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 97 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*