Ultimele stiri

A plouat cu amenzi pe șoselele din Timiș. Câte sancțiuni au aplicat polițiștii rutieri în ultimele patru zile

etilotest

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, iar aproape jumătate dintre acestea au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, în perioada 01 – 04 decembrie, au fost aplicate 808 sancţiuni contravenţionale, 387 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 102 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 75 de pietoni.

Au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*