Ultimele stiri

A plouat cu amenzi pe șoselele din Timiș! Câte sancțiuni au fost aplicate în ultimele patru zile

poliția

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Și de această dată, cele mai multe dintre acestea au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Astfel, în perioada 15 – 18 decembrie, au fost aplicate 595 de sancţiuni contravenţionale, 281 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 76  pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 30 de pietoni.

Au fost reţinute în vederea suspendării 33 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*