Ultimele stiri

A plouat cu amenzi pe șoselele din Timiș! Peste 800 de șoferi sancționați

poliția

 

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutier. Oamenii legii au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Și de data aceasta cele mai multe au fost aplicate vitezomanilor, care nu au ținut cont de limitele de viteză impuse de lege.

Astfel, în perioada 10-13 noiembrie,  au fost constatate 7 infracţiuni şi aplicate 848 de sancţiuni contravenţionale, 274 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 113 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost sancţionaţi şi 164 de pietoni pentru nerespectarea prevederilor legale.

Au fost reţinute în vederea suspendării 106 permise de conducere, 73 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reţinutele şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau  limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 20 de  certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*