Ultimele stiri

A plouat cu amenzi pentru proprietarii ce și-ai lăsat terenurile în paragină

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au realizat bilanțul cu privire la situația terenurilor nesalubrizate și neîntreținute de pe raza municipiului Timișoara verificate până acum. Astfel, s-a ajuns la concluzia că peste 80 de proprietari trebuie să plătească pentru că și-au lăsat terenurile n paragină.

Până la ora actuală au fost efectuate un număr de 237 verificări și reverificări, fiind  aplicate un număr de 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 118.000 lei persoanelor fizice dar și juridice care nu au întreținut, igienizat și îngrădit terenurile pe care le au în proprietate.

De asemenea, în urma somațiilor cu termene aplicate, un număr de 30 de persoane fizice și juridice s-au conformat, igienizându-și proprietățile, alte 23 de terenuri fiind în perioada de prevăzută de somații. Trebuie menționat faptul că printre problemele întâmpinate în cadrul acestor acțiuni se află cele legate de faptul că unii dintre proprietari au domiciliul în străinătate, unele terenuri aparțin unor firme care se află în insolvență sau și-au mutat sediul declarat inițial.

Încă de la începutul lunii august, polițiștii locali au atras atenția proprietarilor de terenuri că au obligația, conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, să asigure salubrizarea şi împrejmuirea acestora, nerespectarea prevederilor legale atrăgând după sine sancțiuni între 1.500 – 2.500 lei atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*