Ultimele stiri

A XV-a ediţie a Târgului Liceelor Timişene

elevi liceu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş/Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş organizează şi anul acesta a XV-a ediţie a “Târgului Liceelor Timişene – Târg al ofertelor educaţionale”.
Evenimentul se adresează în special elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, precum şi părinţilor acestora, oferindu-li-se astfel posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu/liceu în vederea unei alegeri conştiente la terminarea clasei a VIII-a.
De asemenea, va oferi liceelor şi colegiilor din judeţul Timiş posibilitatea să îşi prezinte oferta educaţională într-un cadru organizat.
Anticipăm că acest târg va fi vizitat de elevi, cadre didactice, părinţi, oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi mass-media, agenţi economici, investitori, parteneri instituţionali, reprezentanţi ai firmelor de selecţie şi recrutare de personal.
Fiecare colegiu/liceu participant va avea un stand expoziţional reprezentativ, unde se vor prezenta: informaţii cu privire la oferta educaţională proprie (numărul de clase, profilul, calificarea obţinută după absolvire etc.), resursele umane şi materiale ale instituţiei de învăţământ, produsele specifice activităţilor derulate cu elevii, unde este cazul.
Evenimentul se va desfăşura în data de 11 mai 2016 la Restaurantul Universitar Politehnica (Aleea Studenților Timișoara, la intersecția cu Aleea F.C.Ripensia, în complexul studențesc, etajul 1), între orele 11.00 – 17.00.
Deschiderea oficială va avea loc în data de 11 mai 2016, la ora 11.00, în Timişoara, la la Restaurantul Universitar Politehnica, etajul 1.

ORGANIZATORI
Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş
Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş

PARTENERI
Consiliul Judeţean Timiş – cofinanţatorul evenimentului
Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş
Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – Universitatea Politehnica Timişoara

Vor participa pe langă școli, organizatori, parteneri și alte instituții reprezentative pentru educație, colaboratori ai organizatorilor: Consiliul Judetean al Elevilor, Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră, Universitatea de Vest Timisoara, Inspectoratul de Politie Judeţean Timiș (Compartimentul de Prevenire), Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, etc.
Acest târg se doreşte a fi un loc, într-o ambianţă plăcută, unde elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a să-şi poată forma o imagine mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ, putând cere informaţii direct de la sursă, adică de la elevii şi profesorii liceelor/colegiilor existente. Astfel, au o şansă mai mare de a decide corect, prin punerea în acord a nevoilor şi particularităţilor fiecăruia cu oferta educaţională a liceelor/colegiilor.
De asemenea, se urmăreşte concordanţa dintre oferta educaţională şi cerinţele actuale şi de perspectivă ale pieţei muncii la nivel judeţean.
În cadrul evenimentului, va avea loc şi un program artistic realizat de elevi din unităţile de învăţământ din județul Timiș.
În intervalul 13.00-16.00 vor avea loc, în sala de conferinţă, 3 workshopuri:
13.00-14.30 – Cum să-mi construiesc o carieră?
14.30 – 15.10 – Prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii Politehnica Timișoara/Cum să-mi aleg o facultate?
15.10-16.00 – Întâlnirea reprezentanţilor elevilor cu reprezentanţii studenţilor de la Universitatea Politehnica Timişoara
De asemenea, în intervalul 12.00 – 15.00, se va organiza concursul de prezentare a ofertei educaționale (prin discuţii ale juriului cu elevii reprezentanţi ai fiecărui liceu/colegiu participant cu stand la eveniment, prin feedbackul oferit de elevii vizitatori în chestionarele aplicate, prin aprecierea de către membrii juriului a modalităţii de prezentare a ofertei educaţionale). Se vor premia: cea mai apreciată prezentare a ofertei educaţionale de către elevii vizitatori, cea mai originală prezentare a ofertei educaţionale, cea mai pragmatică prezentare a ofertei educaţionale, cea mai interactivă prezentare a ofertei educaţionale, cea mai eco prezentare a ofertei educaţionale, cei mai buni elevi promotori ai ofertei educaţionale, cel mai sugestiv logo, cea mai atractivă modalitate de prezentare a ofertei educaţionale. Premierea va avea loc la ora 16.00.

La ora 12,30 va avea loc o conferință de presă , la Restaurantul Universitar Politehnica, în sala de conferinţe, etajul 1, cu participarea reprezentanților unităților de învățământ participante la târg, organizatorilor și partenerilor evenimentului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*