Ultimele stiri

Absenteismul lui Ciprian Jichici din Consiliul Local încurcă! Va lua sau nu primarul Robu măsuri împotriva liberalului?

Ciprian Jichici

Este a doua oară consecutiv când consilierul local PNL Ciprian Jichici absentează de la ședința de Consiliu Local. Dacă în primele două dăți absența liberalului nu a avut niciun efect, iată de că data aceasta unul dintre proiectele propuse de primarul Nicolae Robu n-a avut câștig de cauză și din cauza faptului că liberalul n-a ajuns la ședință.

Subiectul finanțării de către municipalitate a echipei de fotbal ACS Poli Timișoara rămâne în prim-plan. Mai exact, după ce, din cele 7 milioane de lei alocate echipei s-a decis ca 15% să le revină juniorilor, primarul Nicolae Robu a tot încercat să găsească vinovații ce au sabotat proiectul. Vina o dă pe grupul de consilieri locali PSD, dar și pe independentul Bogdan Herzog, cel ce a depus amendamentul de modificare a contribuției.

„Din când în când având în vedere diferența dintre consilierii locali, când mai lipsește câte unul sau când cineva greșește, grupul împotriva Timișoarei (n.r făcând referire la grupul de consilieri locali PSD) își mai impune punctul de vedere. A reușit acum cu ACS Poli Timișoara, echipă care este pe locul I în Liga a II și este favorită să urce în Liga I. În loc să fie preocupați și PSD-diștii ca fotbaliștii să aibă performanță, acest grup face tot posibilul ca echipa să nu promoveze. (…)Timișorenii trebuie să știe că PSD este un partid împotriva Timișoarei. În loc să pună umărul alături de administrația locală la proiectele pentru Timișoara, grupul PSD sabotează ”, spune primarul Nicolae Robu.

Totuși, în situația de față, insuccesul a venit și datorită colegilor de partid ai pimarului. De menționat este faptul că Ștefan Sandu a votat, dintr-o gresală, pentru amendamentul propus de Herzog, iar liberalii Radu Dimeca și Maria Saracan nu au votat deloc.

„Domnul consilier Sandu a greșit. Domnul Dimeca și doamna Saracan au spus că au votat, dar nu a luat sistemul în considerare. Nu știu exact care a fost situația”, a mai adăugat Robu, care recunoaște că și absența liberalului Cirpian Jichici a fost un punct în minus la situația ce a dus la modificaea finanțării ACS Poli Timișoara. Deși spune că absenteismul de care a dat dovadă în ultimul timp Jichici încurcă, Robu nu are de gând să îl sancționeze. Motivul? Îl apreciază prea mult, iar consilierul este ocupat mai tot timpul cu job-ul pe care îl desfășoară la compania Microsoft.

„Domnul Jichici este într-o situație mai specială. Este un om pe care îl apreciez foarte mult, un om foarte important care lucrează cu Microsoft, el colindă lumea în interesul profesiei și de aceea am înțelegere față de poziția lui. Totuși, absența lui ne încurcă, pentru că nu avem o majoritatea prin prezența lui, însă ținând cont de valoarea lui, noi îl înțelegem”, a explicat Robu.

Chiar și așa stând situația, consilierii locali au dreptul să voteze cum vor, așa că era oarecum normal ca opoziția să-i boicoteze proiectul. Robu știe prea bine acest lucru, dar spune că atitudinea celor din PSD e cea care l-a deranjat.  Practic, se pare că la ședințele pe care primarul le-a a vrut cu toți consilierii înainte de plen și unde s-a discutat pe tema tuturor proiectelor de pe ordinea de zi, niciunul dintre consilieri nu a spus că nu este de acord cu modul în care se face finanțarea echipei de fotbal ACS Poli Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*