Ultimele stiri

Absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, premiat cu aur la Geneva. Ce a inventat

O nouă medalie de aur la Geneva pentru un absolvent al Universității Politehnica Timișoara. Este vorba despre Corneliu Birtok-Băneasă, un inventator de 36 de ani din Deva, care a fost premiat de juriul salonului pentru utilitatea dispozitivului „Good Fill”.

Acesta este un dispozitiv menit să ajute șoferii să-și alimenteze automobilele cu lichid de parbriz fără a fi nevoiți să cumpere recipiente de plastic. Acest dispozitiv poate fi montat în benzinării sau chiar parcări de pe autostradă.

Corneliu este absolvent al Universității Politehnica din Timișoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara, secția Autovhicule Rutiere. Fiind un student și mai apoi specialist implicat și pasionat de procese tehnice, inventatorul a primit de-a lungul anilor diverse premii la saloanele internaționale de inventică de la Geneva, Kuwait, Moscova și România. Cel mai cunoscut dispozitiv care deja este disponibil pe piață este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant (cu 10-15%) dar crește și puterea motorului cu 8-10%.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*