Ultimele stiri

ACL: Ponta să se delimiteze de declarațiile lui Vadim Tudor și să solicite anularea protocolului UNPR-PRM

sigla acl

Alianța Creștin-Liberală (ACL) îi cere premierului să clarifice dacă se raliază solicitărilor președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, privind legea amnistiei și încetarea arestărilor și să solicite anularea protocolului încheiat între UNPR și PRM, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de vicepreședintele ACL Alina Gorghiu.

„ACL îi cere lui Victor Ponta să se delimiteze public de declarațiile lui Corneliu Vadim Tudor și să solicite anularea protocolului încheiat între UNPR și PRM. Statul de drept și imaginea României sunt mai importante decât goana după voturi”, afirmă Gorghiu.

Ea consideră că „adevărata miză a susținerii prezidențiabilului PSD a fost anunțată, cu subiect și predicat, de C.V. Tudor”, citând din declarația lui Vadim de la semnarea protocolului cu UNPR, când afirma: „Noi dorim să se respecte legea și să se termine cu arestările astea abuzive, sunt arestări abuzive, o rușine. Arestezi un fost prim-ministru al României, arestezi un vicepreședinte al Camerei Deputaților, pe Viorel Hrebenciuc. Are păcatele lui, dar a avut și merite”.

Gorghiu susține că precizarea suplimentară făcută de președintele PRM, conform căreia este necesară o lege a amnistiei deoarece „sunt mulți oameni închiși pe nedrept”, reprezintă de fapt „principalul obiectiv asumat de Victor Ponta prin intermediul noului său aliat”.

„Modul în care prezidențiabilul PSD girează comportamentul noului său partener, Corneliu Vadim Tudor, căruia îi tolerează jignirile pe criterii etnice la adresa lui Klaus Iohannis, atacurile la justiție și stat de drept, ne arată ce fel de președinte ar fi Victor Ponta dacă ar primi votul românilor”, arată Gorghiu.

Sursa: AGERPRES

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*