Ultimele stiri

ACL se vede câștigătoare în războiul semnăturilor din Timiș! Sămărtinean: PSD-ul și Victor Ponta vor avea surprize

Strângerea de semnături pentru susținerea  candidaturilor la prezidențiale este în toi, iar între rivalele ACL și PSD-UNPR-PC, în Timiș, pare să izbucnească un război nedeclarat. În războiul semnăturilor, liberalii sunt siguri că cei mai mulți timișeni vor semna pentru Klaus Iohannis și îl vor susține pe acesta în lupta pentru scaunul de la Cotroceni.

În doar câteva zile, în Timișoara, peste 3000 de persoane i-au dat primul vot de încredere lui Klaus Iohannis.  Cei din ACL sunt foarte mulțumiți de cum decurg lucrurile și spun că este foarte posibil ca în Timiș să se depășească numărul de 55.000 de semnături de care este nevoie.

„Stăm foarte bine. În câteva zile am strâns foarte multe semnături. Sunt câteva mii strânse, și se strâng în continuare în peste 25 de puncte și eu sunt convins că în maxim 10 zile ne facem numărul necesar de semnături și chiar îl depășim. Lumea vine singură și își dorește să semneze”, spune co-președintele ACL, Cornel Sămărtinean.

Ideea e că nici social-democrații nu se lasă. Au deja 10.000 de semnături și promit să nu se oprească aici. Astfel, PSD-ul și-a propus strângerea a 50.000 de semnături, dar nu i-ar displăcea nici ideea de a-i întrece pe cei din ACL.

„PSD Timiș și-a propus să strângă minim 50.000 de semnături. Până la ora actuală avem strânse 10.000 de semnături. Semnăturile continuă să se strângă. Este posibil să se adune mai mult de 50.000”, a declarat președintele PSD Timiș, Titu Bojin.

În orice caz, liberalii nu-i dau nicio șansă PSD-ului și sunt convinși că Iohannis va câștiga detașat lupta alegerilor în Timiș.

„Spre surprinderea dânșilor ( n.r. celor din PSD), și asta se va demonstra odată cu votul, datele vor sta mult în favoarea lui Klaus Iohannis și PSD-ul și Victor Ponta vor avea surprize în Timiș și cred că în tot Banatul”, a mai spus Sămărtinean.

Deși coagulată recent, ACL lucrează bine în campania de strângere de semnături, spune Sămărtinean.

„Colaborăm foarte bine. Colaborăm foarte bine și în general, nu numai pe campania aceasta. A fost o peroadă în care a trebuit să ne cunoștem, să ne armonizăm, dar deja funcționăm ca un singur partid și avem și structurile deja formate”, a mai declarat pentru TimisoaraOnline, Cornel Sămărtinean. .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*