Ultimele stiri

ACL Timiș reclamă: Pacienți de la spitalul de psihiatrie din Gătaia aduși la vot cu microbuzul

vot

Denunț penal făcut duminică de ACL Timiș. Liberalii reclamă aducerea la secția de votare din Gătaia, cu un microbuz, a mai multor pacienți de la spitalul de psihiatrie din localitate.

„În data de 02.11.2014, în cadrul Secției de votare nr. 279 din localitatea Gătaia ne-a fost semnalată de către reprezentantul Alianţei noastre în secţie prezenţa unui număr însemnat de pacienţi de la spitalul de boli psihice din localitate, care au dorit să voteze.Precizăm că aceştia au fost aduşi la secţie în mod organizat, cu un microbuz argintiu cu nr. de înmatriculare TM-53-GUD.Mai arătăm că anterior apariţiei acestor persoane în secţie, reprezentantul PSD din cadrul secției de votare nr. 279 a efectuat o discuție telefonică cu o persoană necunoscută, relatându-i că poate „trimite oamenii de la spital”. Această împrejurare poate fi potenţial extrem de gravă, câtă vreme este cunoscut că în instituţia respectivă sunt internate persoane cu afecţiuni psihice, puse sub interdicţie, care nu mai au dreptul de a alege.Totodată, ne-a fost semnalată împrejurarea că persoanele în discuţie nu sunt arondate la secţia respectivă de vot.”, transmit reprezentanții ACL.

Astfel, ACL Timiș a depus un denunț penal la IPJ, reclamând „fapte de natură a întruni elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de articolul 385 sau/și, după caz, de art. 386 respectiv art. 387 Cod penal”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*