Ultimele stiri

ACL va depune un amendament pentru ca ordonanța de urgență să nu mai fie instrument de legiferare

sigla acl

Alianța Creștin Liberală (ACL) va depune un amendament în atenția Comisiei speciale pentru revizuirea Constituției pentru ca ordonanța de urgență să nu mai fie instrument de legiferare, scrie Agerpres.

„Pentru a reda Parlamentului funcția de legiferare furată de Guvern, trebuie să eliminăm din Constituție ordonanța de urgență”, se arată într-un comunicat al ACL semnat de senatorul PDL Nicolae Vlad Popa și de deputatul PNL Gabriel Andronache.

Potrivit sursei citate, ordonanța de urgență „distruge” statul de drept în țara noastră.

„Constituția proclamă în art.61 alin.1 ca unică autoritate legiuitoare Parlamentul. Prin intermediul ordonanței de urgență Guvernul ‘a furat’ principala funcție a Parlamentului, legiferând fără nicio reținere în toate domeniile de activitate ale vieții sociale. În acest fel prim-ministrul a transformat Parlamentul într-o instituție de aprobat ordonanțe de urgență”, se arată în comunicat.

Potrivit ACL, premierul Victor Ponta a emis prin intermediul Guvernului peste 250 de ordonanțe de urgență în doi ani. Aprobarea acestora de către Parlament a însemnat peste 70% din activitatea parlamentară în ultimele trei sesiuni parlamentare.

„Ordonanța de urgență este un instrument legislativ nedemocratic, deoarece nu poate fi contestat la Curtea Constituțională pe calea controlului anterior de constituționalitate”, mai relevă sursa citată

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*