Ultimele stiri

Acord al UE pentru reducerea cu 40% a gazelor cu efect de seră până în 2030

Uniunea Europeană a ajuns la un acord istoric vineri asupra planului climat ce prevede o reducere de cel puțin 40% a emisiilor sale de gaze cu efect de seră până în 2030, informează Agerpres.

„Acord! Reducere de cel puțin 40% până în 2030. Acord al Consiliului European asupra unei politici energetice și climatului cel mai ambițios din lume”, a scris președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter.

Cei 28 de șefi de stat și de guvern au convenit de asemenea asupra a două obiective: creșterea ponderii de energii regenerabile la 27% din consum și economii de energie de 27%, a precizat Van Rompuy. Primul este obligatoriu, al doilea nu, notează AFP.

Potrivit aceleași surse, europenii, impulsionați în special de Spania și Portugalia, au decis de asemenea să mărească „interconexiunile” electrice în cadrul Uniunii, a precizat Van Rompuy.

„Aceasta este o veste bună pentru climat, cetățeni, sănătate și negocierile internaționale asupra climatului de la Paris în 2015”, a mai spus el, asigurând ca s-ar crea „locuri de muncă durabile” și „competitivitate”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*