Ultimele stiri

Acte de vandalism la Timișoara! Trei plăci comemorative de pe malurile Begăi au dispărut FOTO

malul begai

Cele trei plăci comemorative ce se aflau în zona vaporului D’Arc de la Podul Tinereții, dezvelite de Ziua Marinei în anul 2012, au dispărut, atrage atenția o timișoreancă, revoltată de aceste acte de vandalism. Dorotea Momir povestește că este vorba despre o placă ce comemora 150 de ani de atestare documentară a portului din Timișoara, o placă ce marca 225 de ani de la reglementarea navigației și comerțului pe Bega și încă una care comemora 280 de ani de la prima cursă Timișoara – Pancevo pe canalul Bega.

“Plăci comemorative lipite… Probabil lipite cu scuipat. Un scuipat pe obrazul timișorenilor, însă unul cu siguranță generos bugetat… Incredibil la ce se pretează politicienii locali. Dincolo de interesele lor meschine nu mai există nimic. Din nefericire, sunt aleșii noștri. Ne reprezintă. Ăștia suntem noi”, spune nemulțumit de reacția autorităților scriitorul Dusan Baiski, coordonatorul proiectului “Banaterra”.

“Mie chiar îmi pare rău că au fost smulse și vor fi aruncate bornele de care se ancorau cândva vapoarele în zona Căpeteniei din Iosefin. Ele chiar au avut un rol acolo și după mine puteau fi lăsate acolo ca relicve ale trecutului navigației de pe Bega. Acum se lucrează la aleele de promenadă, dar chiar așa de ușor aruncăm tot ce e istorie la gunoi?”, mai precizează timișoreanca Dorotea Momir, care a realizat fotografiile.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*