Ultimele stiri

Action Day Metal. Polițiștii timișeni, cu ochii pe hoții de fier

materiale feroase

Timp de două zile, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Timiş au acţionat  pe raza întregului judeţ, efectuând controale la centrele de colectarea a materialelor reciclabile, în vederea prevenirii şi combaterii furturilor de materiale feroase şi neferoase de la instalaţiile societăţilor de telefonie, de distribuire a energiei electrice precum şi de la instalaţiile de semnalizare şi dirijare a circulaţiei feroviare. În urma acţiunilor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei.

Activităţile fac parte din acţiunea europeană ACTION DAY METAL, desfăşurată simultan, atât în România, cât şi în Olanda, Bulgaria, Cipru, Portugalia, Suedia, Franţa, Finlanda şi Belgia.

Astfel, în perioada 21 – 22 mai, echipe mixte de poliţişti de investigarea a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, rutieră şi poliţie transporturi, alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii Gărzii Financiare şi specialişti din cadrul Romtelecom, Enel şi SN CFR au efectuat controale pe raza întregului judeţ, la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen înregistrat.

Acţiunea a avut ca scop identificarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni, a persoanelor care valorifică în mod repetat materiale feroase/neferoase provenite din furturi, depistarea celor care colectează şi prelucrează ilegal deşeuri, dar şi verificarea modului de întocmire a documentaţiei obligatorii privind provenienţa bunurilor gestionate.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 41 de autovehicule şi 32 de centre de colectare, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*