Ultimele stiri

Acțiune a polițiștilor locali la piața volantă pentru depistarea comercianților care nu sunt producători

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliţia Pieţelor au organizat, în cursul zilei de miercuri, 22.06.2016, o acțiune în piața țărănească de tip piață volantă din zona Stadionului Dan Păltinișanu, în scopul depistării persoanelor care comercializează produse agroalimentare care nu sunt obținute în fermele proprii sau sunt cumpărate în scopul revânzării din Piața de Gros sau alte depozite.
În cadrul acțiunii s-a constatat că mai mulţi producători agricoli comercializează produse care nu sunt specifice sezonului şi nu provin din gospodăriile pe care le deţin, producătorii verificaţi declarând că le-au cumpărat de la diferite depozite în scopul revânzării, aspect care contravine prevederilor art. 16, lit. h) din Legea 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol: “vânzarea unor produse agricole, altele decât cele din producţie proprie, în baza carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol eliberat potrivit prevederilor prezentei legi” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei.
În urma verificărilor efectuate au fost sancționate contravențional 9 persoane, care, în calitate de producători agricoli, au încălcat prevederile Legii 145/2014, oferind spre vânzare produse agricole care nu sunt din producție proprie. Având în vedere cuantumul mare al amenzii prevăzut de actul normativ și cantitățile mici de produse expuse spre vânzare s-a stabilit ca primă măsură sancționarea cu avertismente, dispunându-se totodată retragerea de la vânzare a produselor care nu sunt din producție proprie.

În urma controalelor efectuate de Biroul Poliția Piețelor în cursul anului 2016 în Piețele Volante s-a constatat că toți comercianții dețin Atestate de producător eliberate de primării atât din judeţul Timiş, cât şi din ţară, în conformitate cu prevederile Legii 145/2014. Din datele obținute rezultă că fenomenul comercializării produselor cumpărate din Piața de Gros în baza Atestatelor de producător și a Carnetelor de comercializare este răspândit, în perioada următoare polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor urmând să intensifice acțiunile pe această linie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*