Ultimele stiri

Acțiunea Speed le vine de hac vitezomanilor! Peste 1000 de sancțiuni aplicate de polițiștii timișeni

politia

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat în cadrul campaniei preventive „SPEED” în scopul impunerii respectării normelor legale de viteză în rândul conducătorilor auto. Au fost aplicate peste 1700 de sancţiuni contravenţionale, 1152 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Astfel, în perioada 18-24 august, Poliţia Română a coordonat o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada  01.01-13.08.2014,  comparativ cu perioada similară a anului 2013, relevă că 13 accidente (-5), soldate cu decesul a 7 persoane (-2) şi rănirea gravă a altor 10 (-3), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

Astfel, timp de o săptămână, poliţiştii timişeni  au acţionat în cadrul  campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni şi au aplicat 1705 sancţiuni contravenţionale, 1152 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Totodată, au fost reţinute 76 de permise de conducere, 38 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*