Ultimele stiri

Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor

Aproape 1200 de poliţişti au acţionat pe raza judeţului Timiş, în perioada minivacanţei de Rusalii, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii timişeni au intervenit la 443 de solicitări din partea cetăţenilor, au constatat 57 de fapte penale şi au aplicat aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 250.000 de lei.

În vederea bunei desfăşurări a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Ortodoxe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a luat toate măsurile necesare pentru ca evenimentele organizate în perioada 29 mai – 1 iunie a.c. să se desfăşoare în siguranţă, fără afectarea cadrului general de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în această perioadă, aproape 1200 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, transporturi şi de la alte structuri au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare.

Poliţiştii au intervenit la 443 de evenimente semnalate prin apelul de urgenţă 112.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 56 de infracţiuni, dintre care 48 în flagrant, şi au aplanat 159 de stări conflictuale.

De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 1000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 250.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, acte de comerţ ilicit şi încălcarea normele rutiere, 496 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Au fost reţinute 68 de permise de conducere şi retrase 25 de certificate de înmatriculare.

În urma măsurilor adoptate, în această perioadă, de către poliţiştii timişeni, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*