Ultimele stiri

Acuzații dure ale primarului Nicolae Robu către Titu Bojin! Îl face agramat și spune că ar merita să primească titlul de “cetățean de rușine al Timișoarei”

I-a văzut prestația la o emisiune TV și spune că a lansat numai minciuni. Ca să nu lase lucrurile așa, primarul Nicolae Robu a ales să-i dea replica președintelui Consiliului Județean, Titu Bojin, punctual, printr-o postare pe Facebook.

Astfel, edilul Nicolae Robu le-a explicat timișorenilor care au fost minciunile pe care Titu Bojin le-a spus în cadrul unei emisiunii de la un post local. Acestea țin de faptul că, președintele Consiliului Județean ar fi susținut  că Timișoara a primit în repetate rânduri bani de la Guvern și că PNL-ul ar fi fost implicat în organizarea mitingurilor din Piața Victoriei din Timișoara.

Iată ce a scris Robu:

Ieri seară -14.11.2014- agramatul președinte al PSD Timiș și președinte al CJT, Titu Bojin a mințit cu nerușinarea ce caracterizează doar șleahta din care face parte, timp de cca o oră în continuu, într-o prezență la o emisiune a televiziunii Europa Nova. Menționez că acest individ a bătut toate recordurile de incompetență, nefiind în stare să implementeze NICIUNUL din cele DOUĂ proiecte pe fonduri europene pe care le-a avut de gestionat, ceea ce reprezintă caz unic în rândul Consiliilor Judeţene din România. Spre comparaţie, în acelaşi timp, eu implementez cu succes peste 35 de proiecte europene -în final, probabil 40!-, neratând NICIUNUL!

Dar iată o parte din minciuni:

1. Minciuna că nu este adevărată afirmaţia mea că Municipiul Timişoara a primit până acum, în peste 2 ani de guvernare PSD-istă, ZERO LEI, întrucât ar fi primit bani Universitatea Politehnica şi Colterm. Iată cum stau lucrurile:

a. Universitatea Politehnica este o instituţie a Guvernului şi nu a Municipiului Timişoara, iar eu vorbesc limpede despre Municipiul Timişoara, care este o entitate juridică în sine, când spun că a primit ZERO LEI. Bugetul Universității Politehnica –pe care am condus-o 8 ani ca Rector- nu are nicio legatură cu bugetul Municipiului Timişoara. Concluzie 1: cine minte este Bojin, nicidecum Robu!

b. Colterm nu a primit NICIUN LEU de la Guvern, ci a beneficiat de un mecanism de compensare de datorii instituit de Guvern, care nu înseamnă dare de bani, ci următorul lucru:

(i) Dacă Colterm este dator la stat cu 66 milioane lei şi la această datorie s-a ajuns pt. că Guvernul nu a dat Coltermului la timp subvenţia, atunci Guvernul şi Colterm fac un acord că Guvernul renunţă să mai pretindă Coltermului cei 66 milioane lei, iar Colterm renunţă să mai pretindă Guvernului să-i dea subvenţia restantă şi pagubele derivate (ii) Dacă Colterm este dator 15 milioane lei la un furnizor care la rândul lui are datorie la stat de 15 milioane lei şi datoria Colterm către furnizor a fost cauzată de faptul că Guvernul nu a dat Coltermului la timp subvenţia, atunci Guvernul, Colterm şi furnizorul fac un acord în trei că Guvernul renunţă să mai pretindă furnizorului cei 15 milioane lei, furnizorul, la rândul lui renunţă să mai pretindă Coltermului suma datorată de 15 milioane lei, iar Colterm renunţă să mai pretindă Guvernului să-i dea subvenţia nedată la timp şi pagubele ce au derivat din ea. Pt. aproape orice cititor, e simplu, nu? Ei, pt. cititorul Titu Bojin, preşedinte (încă) PSD Timiş şi preşedinte CJT, cică doctor în economie -deşi scrie groaznic de agramat!-, e complicat. El continuă să mintă populaţia că Guvernul a dat 66+15 = 81 milioane lei Timişoarei. Concluzie 2: cine minte este Bojin, nicidecum Robu!

2. Minciuna că lucrările pe care le desfăşoară Aquatim ar fi pe bani de la Guvern. În realitate, Aquatim desfăşoară respectivele lucrări pe un proiect european, ca oricare altul. Concluzie 3: cine minte este Bojin, nicidecum Robu!

3. Minciuna că o parte din lucrările care se fac în Timişoara sunt pe bani de la Guvern. În realitate, TOATE lucrările care se fac în Timișoara sunt fie pe proiecte europene, fie pe venituri proprii ale Timișoarei. Ce consideră Bojin bani de la Guvern este contribuția statului român pe proiectele europene, la care statul român ESTE OBLIGAT, INDIFERENT CINE ESTE LA GUVERNARE, prin acordul de aderare la UE și prin contractele subsecvente. Când vorbim de ZERO LEI pt. Timișoara, ne referim la bani pt. proiectele Timișoarei nefinanțate de la UE, precum stadion, sală polivalentă de 15 mii de locuri, bazin de înot, reparare Gară de Nord, reparare Operă, reparare Sinagogă, racord la autostradă, centură (sunt nenumărate exemple de centuri finanţate de la bugetul de stat, cum cer şi eu, pt. că pe fonduri europene ne va prinde anul 2018 tot fără centură!) etc. Uşor de înţeles pt. toată lumea, greu de înţeles pt. „doctorul în economie” Titu Bojin. Concluzie 4: cine minte este Bojin, nicidecum Robu!

4. Minciuna că timişorenii care au participat la mitingurile din Timişoara de sâmbătă 08.11.2014 şi vineri 14.11.2014 au fost aduşi pe bani de PNL. PENTRU O ASEMENEA JIGNIRE ADUSĂ TIMIŞORENILOR ŞI TIMIŞOAREI, ACEST OM, TITU BOJIN, AR MERITA SĂ PRIMEASCĂ TITLUL DE „CETĂŢEAN DE RUŞINE AL TIMIŞOAREI”. Doar Ceauşescu şi-a permis să spună că timişorenii participanţi la Revoluţia din Decembrie 1989 au fost plătiţi de agenturi şi cercuri iredentiste!”

1 Commentariu pe Acuzații dure ale primarului Nicolae Robu către Titu Bojin! Îl face agramat și spune că ar merita să primească titlul de “cetățean de rușine al Timișoarei”

  1. Toata stima domnule profesor. Doar cei rauvoitori nu doresc sa vada aceste realizari.
    Toata stima!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*